Alfred Simonis: Voi demara o consultare amplă în Parlament

Alfred Simonis
Sursă foto: Facebook / Alfred Simonis

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat joi, în plenul Camerei Deputaţilor în care se dezbate respingerea a trei propuneri legislative depuse de UDMR, privind autonomia Ţinutului Secuiesc, că va demara o consultare amplă în Parlament, astfel încât iniţiativele neconstituţionale să nu poată fi înregistrate la Camera Deputaţilor. ”Nu putem orice prostie depusă de cineva să fie dezbătută în plen”, a precizat Simonis. El a mai arătat că integritatea, suveranitatea acestei ţări nu sunt negociabile nu se discută prin legi sau pe la colţuri, iar iniţiativele revizioniste nu-şi au locul într-o instituţie atât de importantă cum este parlamentul României.

”Vacanţa parlamentară va începe pe 1 ianuarie, deci până pe 31 decembrie suntem în plină sesiune a Camerei Deputaţilor nu e nici sesiune extraordinară, nu e nici vacanţă parlamentară, pur şi simplu, desi e vacanţă, v-am chemat la serviciu, asta e, aşa s-a hotărât”, a spus Simonis în plen.

El a precizat că nu înţelege ce e de dezbătut la aceste initiative toxice. ”Ce vreţi să dezbatem la ele, ce vreţi să modificaţi la ele? Nu avem ce dezbate, nu putem negocia unitatea şi integritatea teritorială a acestei ţări. Nu avem ce dezbate, n-avem nevoie de timp, nu avem nevoie de amendamente. Le respingem şi gata”, a spus preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL