Alina Gorghiu: Legea 2 Mai a fost votată astăzi în for decizional, va merge la promulgare

Sursă foto: Facebook / Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, marţi seară, că Legea 2 Mai a fost vitată de forul decizional din Parlament şi urmează să meargă la promulgare. Legea aceasta spune că traficanţii de droguri nu vor mai primi pedepse cu suspendare, ci vor face închisoare. Potrivit ministrului, numai anul trecut au fost înregistrate cu peste 30 la sută mai multe dosare în magistratură, care au ca obiect traficul de droguri.

”Cred că cel mai sănătos demers legislativ pe care l-am făcut împreună cu colegii mei a fost Legea 2 Mai. A fost votată astăzi în for decizional, va merge la promulgare şi, practic, este o lege care arată angajamentul nostru în a preveni o altă tragedie cum a fost cea de la 2 Mai în care doi tineri şi-au pierdut viaţa. Ce spune această lege? Spune că traficanţii de droguri de mare risc nu vor mai putea primi pedepse cu suspendare. Pedeapsa va fi mereu în cazul traficanţilor de droguri de mare risc, asta înseamnă cocaină, heroină, fentail, oxicodonă, în cazul acesta pedeapsa va fi executată mereu în sistem penitenciar”, a declarat Gorghiu, marţi, la Radio România Actualităţi.

Alina Gorghiu spune că ministerele, premierul, şcoala, societatea civilă ar trebui să se preocupe ca generaţia tânără să beneficieze de protecţia sporită a statului.

”Acum câteva zile am văsut cu toţii cazul judecătoarei de la Mangalia care din păcate a întrebat părinţii dacă sunt prezente în sală victimele decedate în accidentul de la 2 Mai şi a creat o mare revoltă şi o mare sensibilitatela nivelul opiniei publice şi vă mărturisesc că eu personal am fost marcată de ce s-a întâmplat acolo. În final e bine că s-a sesizat Inspecţia Judiciară şi CSM, însă, acest fenomen al drogurilor rămâne o mare problemă a României şi cred că eu ca ministru de Justiţie, Ministerul de Interne, Parlamentul, premierul, societatea civilă, părinţii, şcoala, noi toţi la aceeaşi masă adunaţi, trebuie să ne gândim cum facem ca generaţia asta tânără de care la nivel de discurs ne preocupăm să beneficieze de o protecţie sporită din partea statului”, a precizat Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiie s-a referit şi la legea privind registrul traficanţilor, ea subliiind că a crescut foarte mult numărul dosarelor care privesc traficul de droguri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: