Alina Gorghiu: Legea ordinului de protecţie extins a intrat în vigoare la 31 august 2024 şi deja au fost emise ordine

Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că legea ordinului de protecţie extins a intrat în vigoare la 31 august 2024 şi deja au fost emise ordine de protecţie provizorii (OPP) care acoperă o paletă largă de forme de violenţă, ea amintind că ordinul de protecţie poate fi solicitat de victimele tuturor formelor de violenţă, nu doar fizică, ci şi psihică şi indiferent de relaţia care există între victimă şi agresor, nu doar în cazul violenţei domestice, ca până acum.

”O viaţă trăită in frică nu e viaţă! Legea ordinului de protecţie extins a intrat în vigoare la 31 august 2024. Deja au fost emise ordine de protecţie provizorii (OPP) care acoperă o paletă largă de forme de violenţă”, scrie ministrul Justiţiei pe Facebook.

Alina Gorghiu prezintă şi câteva cazuri de violenţă: ”La Voluntari, în jud. Ilfov, un fost fotbalist internaţional l-ar fi agresat fizic pe un alt bărbat pe fondul unei stări conflictuale privind mutarea unui gard. În acest caz fost emis OPP cu o durată de 5 zile. O tânără din jud. Botoşani a solicitat OPP după un eveniment rutier soluţionat iniţial pe cale amiabilă. Ulterior au apărut neînţelegeri, victima fiind ameninţată şi şantajată de doi bărbaţi care au solicitat şi o sumă de bani. Aceştia nu mai au voie să se apropie de locuinţa familiei ameninţate, nici să o sune la telefon. O altă tânără, în acelaşi judeţ, a fost ameninţată prin intermediul unei reţele sociale de un bărbat care a postat videoclipuri în care adresează victimei ameninţări cu acte de violenţă. Şi în acest caz, în urma completării formularului de risc, a fost emis OPP”, spune ministrul.

Potrivit Alinei Gorghiu, ordinul de protecţie poate fi solicitat de victimele tuturor formelor de violenţă, nu doar fizică, ci şi psihică şi indiferent de relaţia care există între victimă şi agresor, nu doar în cazul violenţei domestice, ca până acum.

”Noul ordin de protecţie extins, iniţiativă a Ministerului Justiţiei, este foarte important pentru siguranţa românilor. Campania noastră de informare publică referitoare la acesta trebuie susţinută pentru ca informaţia esenţială să ajungă la cât mai mulţi oameni”, transmite Gorghiu.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: