Alina Gorghiu susţine înfiinţarea unei noi judecătorii la Mioveni

Gorghiu
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că susţine înfiinţarea unei noi instanţe de judecată în judeţul Argeş. Conform anunţului făcut sâmbătă de aceasta, la o conferinţă de presă, Gorghiu a discutat cu reprezentanţii sistemului de justiţie din Argeş despre posibilitatea înfiinţării unei noi judecătorii la Mioveni.

„În sistemul de justiţie este foarte important să investeşti în schema de personal, în resursa umană, dar la fel de important este să oferi cetăţeanului de rând, care-şi caută dreptatea în instanţele din România, şi instanţe la un nivel corespunzător. (…) Este oportunitatea înfiinţării unui nou sediu de judecătorie la Mioveni, având în vedere dinamica favorabilă demografică a comunităţii locale de acolo, având în vedere faptul că este penitenciarul de la Mioveni acolo, având în vedere dezvoltarea mediului de afaceri şi populaţia pe care ar deservi-o această judecătorie, cred că este important să ne gândim, împreună cu colegii din CSM, la acest proiect important pentru Argeş, pentru că ar fi în măsură să reducă volumul de dosare soluţionat de celelalte dosare soluţionat de celelalte instanţe existente în prezent”, a afirmat Alina Gorghiu, sâmbătă la Piteşti, potrivit news.ro.

Senatoarea PNL a precizat că în scut timp la Costeşti va fi inaugurat noul sediu al Judecătoriei. Ministrul Justiţiei a anunţat că lucrările la clădire au fost deja finalizate, din data de 14 iunie, iar în prezent constructorul realizează unele remedieri la lucrările executate, la finalul lunii iulie urmând a fi finalizate remedierile.

În prezent, în judeţul Argeş funcţionează cinci Judecătorii: la Piteşti, Câmpulung, Costeşti, Curtea de Argeş şi Topoloveni.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL