Ambasadorul Germaniei: Admiterea României în Schengen pe cale aeriană și navală, binemeritată

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Admiterea României și a Bulgariei în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și navale reprezintă un rezultat “binemeritat”, a declarat ambasadorul Germaniei la București, Peer Gebauer, într-un mesaj transmis la cumpăna dintre anii 2023 și 2024, Berlinul fiind una dintre capitalele care au susținut intens acest obiectiv.

Cu ocazia deciziei de extindere a spațiului Schengen, Gebauer a precizat că decizia din 30 decembrie 2023 a constituit “o zi importantă pentru Europa”.

“Admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen și eliminarea controalelor la frontierele aeriene și maritime începând din martie 2024 sunt binemeritate. Împreună cu cei doi noi membri Schengen, Europa și spațiul Schengen vor deveni mai puternice. Sunt convins că pasul final – ridicarea controalelor la frontierele terestre – trebuie să fie și va fi făcut în 2024. Felicit toți românii, guvernul român și diplomația română pentru acest succes“, a spus el.

Consiliul Uniunii Europene a adoptat, la 30 decembrie 2023, la ora 22.38, în unanimitate decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România și în Bulgaria, în conformitate cu care acquis-ul comunitar Schengen se va aplica la frontierele aeriene și navale ale României începând cu luna martie 2024, o hotărâre care reprezintă oficializarea deciziei de aderare a României cu granițele aeriene și maritime la zona de liberă circulație, decizia fiind salutată de președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul și ministrul de interne Cătălin Predoiu, ministrul de externe Luminița Odobescu, dar și de liderii instituțiilor UE – președintele Consiliului European, Charles Michel, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, în timp ce președinția Spaniei la Consiliul Uniunii Europene a precizat că acest acord prin care spațiul Schengen se extinde reprezintă ultimul al mandatului semestrial al Spaniei la cârma UE.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: