Ambasadorul Israelului în România, despre atacul lansat de Iran: ”Trebuie să îi țintim pe cei care ne țintesc”

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Iranul a lansat sâmbătă-noapte un atac masiv asupra Israelului, cu sute de drone și rachete. Mare parte din drone și rachete au fost oprite de sistemul de apărare, dar unele au ajuns și la sol și au avut loc explozii violente.

Duminică dimineață, în studioul Știrile Pro TV a fost invitat ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa, domnul Reuven Azar, care a oferit mai multe informații despre acest conflict militar.

”Avem un copil de 7 ani, care a fost rănit în acest efort de apărare, însă țara noastră este intactă, deci nu există alte victime. Nu există pagube. Nu pot să vă spun acum cu siguranță, dar pare că 99% din proiectile au fost interceptate, cele care au fost trase din Iran către noi.” – a declarat ambasadorul.

”Înțeleg de că a fost un o încercare masivă a Iranului de a ataca obiective strategice – Ierusalimul, Muntele Templului și obiective militare. A fost o încercare de a teroriza Israelul, ceea ce nu e ceva nou. Iranul ne-a atacat indirect – cu arme plasate în jurul Israelului – din Liban, din Siria către Israel. Israelul își rezervă dreptul de a se apăra.” – a mai spus Reuven Azar.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: