Ambasadorul SUA la Bucureşti, întrebat despre candidatura lui Klaus Iohannis la funcţia de secretar general al NATO:

Flag SUA
Sursa foto: Pixabay

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat, miercuri, la Suceava, că SUA are ”cel mai înalt respect pentru preşedintele Iohannis”, în contextul în care acesta şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO.

Răspunzând unei întrebări, la Suceava – unde a participat la vernisajul unei expoziţii dedicate aniversării a 25 de ani de Parteneriat Strategic între România şi SUA -, Kathleen Kavalec a arătat că România este un partener-cheie pentru SUA în cadrul NATO.

”România este un aliat cheie şi un partener pe parcursul acestui război teribil de la graniţe şi noi avem cel mai înalt respect pentru preşedintele Iohannis”, a declarat Kavalec, potrivit presei locale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO, argumentând că decizia are la bază performanţa României, experienţa acumulată pe parcursul celor două mandate de preşedinte al României, înţelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, şi în special regiunea noastră, şi angajamentul său ferm faţă de valorile şi obiectivele fundamentale ale NATO.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: