Amenzi de zeci de mii de lei date de poliţişti după verificarea taximetriştilor din zona aeroporturilor

Sursa foto: Pixabay

Amenzi de peste 43.000 de lei au fost date de poliţişti în urma unei acţiuni de verificare a taximetriştilor aflaţi în zona aeroporturilor din România.

Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat că poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi au desfăşurat o acţiune de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” şi în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România.

Astfel, au fost verificate 189 de autovehicule, dintre care 6 microbuze, fiind legitimate 223 de persoane şi aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 43.020 de lei.

„Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 56 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 14 la alte acte normative. Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare, fiind reţinut şi un permis de conducere”, au precizat poliţiştii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: