ANAF, record de încasări în octombrie

ANAF
Sursa foto :anaf.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat în octombrie o sumă record, de peste 40 de miliarde de lei, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

Potrivit unui document cu programul lunar de încasări pentru 2023, obținut și prezentat de Profit.ro în urmă cu câteva luni, ANAF ar fi trebuit să aducă la buget în octombrie 40,9 miliarde de lei, în contextul în care octombrie este istoric, alături de iulie, o lună cu încasări mari la ANAF.

Chiar dacă ANAF a avut rezultate record, rămâne întrebarea dacă în octombrie a făcut planul sau a redus, măcar, rămânerea în urmă față de program.

Rezultatul din octombrie vine în contextul în care ANAF a colectat constant semnificativ sub program în acest an, în bună măsură din cauza evoluției economiei, punând astfel presiune pe bugetul statului. Unii politicieni au cerut în ultima perioadă schimbarea conducerii Fiscului, din cauza rezultatelor sub programul de încasări stabilit la început de an.

O colectare mai bună în octombrie ar contribui la stabilizarea finanțelor statului. Luna octombrie, la fel ca luna iulie, este o lună în care ANAF are programate încasări record, inclusiv ca urmare a plăților eferente trimestrului încheiat. Profit.ro a prezentat programul de încasări aici.

La finalul lunii septembrie, pentru primele nouă luni din an, ANAF înregistra un minus la colectare, rămânere în urmă față de plan, de aproximativ 16,4 miliarde de lei. De asemenea, Vama (AVR) avea un minus de circa 4,7 miliarde de lei. Totalul colectării sub program la cele două instituții, ANAF și AVR, era astfel de circa 21 miliarde de lei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: