Analistul Radu Magdin e sigur că rotativa va avea loc la timp: Marcel Ciolacu va deveni premier

Inquam photo/ Octav Ganea
Inquam photo/ Octav Ganea

În exclusivitate pentru PS News, analistul politic Radu Magdin a fost de părere că rotația premierilor va avea loc așa cum prevede protocolul încheiat între PSD și PNL, astfel că „până la finalul săptămânii viitoare, Marcel Ciolacu va deveni prim-ministru”. De asemenea, el a dat asigurări că „nu va fi o criză politică în România”.

„Nu va fi o criză politică în România. Până la finalul săptămânii viitoare, Marcel Ciolacu va deveni prim-ministru, însă, spre diferență de calendarul inițial, nu am avut aceeași predictibilitate. Un prim element de instabilitate a rezultat din apartenența sau nu a UDMR-ului la guvernare. Eu sunt optimist la acest capitol și cred că UDMR va intra alături de PSD și PNL la guvernare. Al doilea element a fost dat de negocierile aferente solicitărilor sindicatelor din educație. Și aici sunt optimisto-realist și nu cred că mesajul sindical cu privire la un proces de durată de câteva săptămâni este cel corect, și cred că lucrurile vor fi împachetate în zilele următoare urmând ca Marcel Ciolacu să conducă guvernul României începând de vinerea viitoare”, a declarat analistul politic Radu Magdin.

Ciucă spune că demisionează vineri. Liderul PNL decide „până luni” dacă rămâne în Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeş, că îşi depune mandatul pe 26 mai, vineri. Şeful Executivului spune că după ziua de vineri va lua o decizie dacă rămâne în Guvern.

Întrebat dacă îşi dă demisia vineri, premierul a spus: Dacă am spus că îmi depun mandatul.

”Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a spus premierul, la Vila Florica.

Despre rămânerea în Executiv, premierul a declarat: ”Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie”.

”Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a mai spus el, citat de news.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: