Unul dintre cei mai cunoscuți ziariști face analiza pentru prezidențiale. Cine câștigă

Sursă foto: Facebook

Jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu susține că Nicolae Ciucă este favorit în cursa pentru Cotroceni. „Instinctul meu îmi spune foarte clar că se merge către el”, a subliniat Cristoiu. Pe lista atuurilor lui Nicolae Ciucă, Cristoiu adaugă faptul că este militar și fost lider al armatei, amintind că avem în continuare un război la graniță.

„Îmi este foarte clar că Nicolae Ciucă va ajunge președintele statului”, afirmă Ion Cristoiu despre singurul lider cu șanse reale la Cotroceni care și-a asumat candidatura.

Ion Cristoiu face o analiză comparativă a situației din partidele mari înaintea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie.

„Marcel Ciolacu este mult mai vulnerabil în PSD decât este Nicolae Ciucă în PNL. Este un lucru cert, se vede cu ochiul liber. (…) Nimeni nu-i contestă autoritatea lui Ciucă în Partidul Național Liberal, în timp ce la PSD situația stă diferit”, este de părere Cristoiu.

Iar acest fapt îi conferă avantaje ferme liderului liberal.

„Instinctul meu îmi spune foarte clar că se merge către el, că Nicolae Ciucă este la momentul de față preferatul și că el va fi noul președinte al României”, continuă analistul Cristoiu.

Potrivit acestuia, este extrem de important faptul că președintele PNL crede în șansa sa: „Spre deosebire de Ciucă, Ciolacu nu are credința că va fi președinte”.

Pe lista atuurilor lui Ciucă, Cristoiu adaugă cariera acestuia, faptul că este militar și fost lider al armatei, amintind că avem în continuare un război la graniță.

„Chiar dacă Donald Trump spune că va ajunge președinte și va rezolva conflictul din Ucraina, nu stă treaba chiar așa. E mai complicat decât spune el și va fi nevoie în continuare de România”, concluzionează Cristoiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: