Procurorii verifică alte cinci decese suspecte de la Spitalul Pantelimon. Sefa ATI, audiată de anchetatori

Sursa foto: x

UPDATE, ORA 12.25

Cinci dosare de moarte suspectă au fost deschise, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, anterior sesizării privind decesele care ar fi fost cauzate de scăderea dozelor de noradrenalină din secţia de terapie intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon.

După primirea sesizării, procurorii au constatat că decesele pacienţilor anchetate în cele cinci dosare se produseseră în perioada specificată în reclamaţie. Anchetatorii precizează că sunt „interesaţi” de necropsiile realizate în cele cinci cazuri, dar că, în acest moment, nu au solicitat exhumarea cadavrelor pentru noi analize.

ȘTIRE INIȚIALĂ 

Ancheta de la spitalul Pantelimon se extinde. Șefa secției de Terapie Intensivă va fi audiată azi la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

Anchetatorii au descoperit alte cinci morți suspecte și fac verificări pentru a afla dacă au sau nu legătură cu acuzațiile de crimă cu premeditare formulate deja împotriva a doi medici.

Potrivit acestora, verificările nu includ procedura de dezhumare, ci vor fi analizate rapoartele de necropsie deja întocmite.

Scandalul de la Pantelimon a izbucnit în aprilie, după ce directorul de îngrijiri medicale de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” l-a anunțat pe manager că o asistentă a semnalat că în intervalul 4-7 aprilie 2024 în secția Anestezie și Terapie Intensivă s-au înregistrat nu mai puțin de 17 decese. În această secţie, însă, se vorbește însă despre practici cel puțin suspecte de mai multă vreme.

Au fost demarate mai multe anchete: spitalul a demarat propria anchetă administrativă, Corpul de control al Ministrului Sănătății a început, de asemenea, o anchetă, iar Colegiul Medicilor a decis, la fel, să cerceteze cazul. Culmea e că toate cele trei anchete au concluzionat că informațiile care semnalau decese suspecte nu se susțin.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: