Anchetă DNA la Poliția Locală Sector 1. Polițiștii sunt acuzați că luau șpăgi pentru autorizații de construcție

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

DNA a confirmat marți că efectuează cercetări la Poliția Locală Sector 1 din București într-o cauză penală care vizează infracțiuni de corupție. Ancheta vizează șefi ai poliției locale, acuzați că au luat mite pentru autorizații de funcționare ale unor terase din sectorul 1, conform surselor Digi 24.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a unei sesizări din oficiu ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2023 – 2024, a unor infracțiuni de corupție, fals, etc. de către funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 1, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu”, se arată într-un comunicat DNA.

Cercetările DNA vizează pe „șefi ai poliției locale sector 1, acuzați că au luat șpăgi între 5.000 – 20.000 de euro de la patroni de terase din sector, pentru autorizații de funcționare, conform surselor Digi 24.

„În cursul zilei de 04 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 (opt) locații situate pe raza municipiului București, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se mai arată în comunicatul DNA.

Primărița sectorului 1, Clotilde Armand, a salutat ancheta DNA și a reamintit că săptămâna trecută ofițerii DGA au ridicat 12 polițiști locali suspectați de dare de mită.

„Este vorba de polițiștii locali care fac verificări la cluburi, terase, comercianții din piețe etc. Reamintesc că săptămâna trecută ofițerii DGA au ridicat 12 polițiști locali suspectați că ar fi luat mită – în urma unei plângeri venită din partea mea. Așa se reformează instituțiile publice”, a spus Clotilde Armand într-o declarație publicată pe contul său de Facebook.

În ancheta privind Poliția Locală de la sectorul 1 al Bucureștiului, procurorii DNA beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: