Andrei Caramitru a criticat dur modul în care Nicușor Dan a gestionat Primăria Capitalei, susținând că aceasta a adoptat o atitudine în care a încercat să impună voința în mod discreționar, ignorând legile și regulamentele.
„Domnul Nicușor Dan a mers maximalist de când a fost ales și cumva a vrut să își impună într-un mod brutal poziția, chiar în situații în care legea spune altfel. El a crezut și crede și acuma încearcă să impună, inclusiv prin referendum, că sectoarele nu trebuie să aibă absolut niciun drept de a autoriza nimic, și că el cumva are dreptul să blocheze discreționar cine face ceva sau nu face, nu contează regulamentele, autorizații date în trecut și alte lucruri de genul ăsta. A făcut efectiv sute de procese. Cred că doar pe Sectorul 2 are câte 100-200 de procese lansate contra fostului primar USR.
Le-a pierdut pe bandă pentru că a atacat acte administrative. Dar, mă rog, au fost pierdute și cu toate astea continuat să blocheze, a refuzat să semneze. Atunci intri practic în conflict cu o decizie finală a justiției care te obligă să semnezi. În momentul ăla se aplică amendă pe persoană fizică pentru că tu, ca persoană fizică, refuzi o decizie a instanței finală. Da, și ce a făcut este că toate aceste amenzi sunt practic plătite din banii primăriei.
Deci dânsul vă spun, are o idee clară în cap care spune eu decid cum vreau eu, absolut discreționar, ce se construiește sau ce nu se construiește în București, nu mă complic cu legile, cu responsabilitățile între sectoare”. a declarat Caramitru
Cu toate acestea, Nicușor Dan a obținut un nou mandat la Primăria Capitalei, învingând-o detașat pe Gabriela Firea, candidatul PSD. Caramitru a explicat succesul acestor două motive principale.
„Eu cred că sunt mai multe lucruri care s-au întâmplat aici? Unu a fost frica oamenilor din București să nu revină Firea sau Piedone. Deci o parte au votat din cauza asta și al 2-lea motiv, el s-a dus foarte mult pe discursul ăsta care din punctul meu de vedere e absolut populist. Adică să diabolizezi, să spui că există clanuri, eu mă lupt pentru contra acestor mafii care sigur că probabil mai există, dar sincer mafiile nu prea sunt în București în construcții, sunt mai degrabă nu știu clanurile care sunt prezente prin diverse sectoare că au alt obiect de activitate. Nu poți să spui totuși despre firme mari cotate la bursă că sunt mafii, adică el a exagerat foarte mult pe zona asta care a prins. Există și o frustrare a omului simplu din București când vede că se construiesc blocuri scumpe, că sunt anumiți oameni care au bani să cumpere în aceste blocuri scumpe. El deși n-a făcut nimic în mod real, a capacitat toate zonele astea, care din punctul meu de vedere, sunt lucruri populiste, care nu ar avea ce să caute la o opoziție pur administrativă”. a concluzionat Caramitru
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News