Angajații Fermei Dacilor rup tăcerea. Au povestit ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea tragediei

Sursa foto: Facebook

Angajații Fermei Dacilor au povestit, în fața anchetatorilor, ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea în care 8 oameni au murit, după ce clădirea în care erau cazați a ars ca o torță.

Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii Ferma Dacilor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, și este revoltat că i se cere socoteală pentru cei 8 morți din incendiul de Crăciun. Ceilalți doi administratori din documentele pensiunii de la Tohani sunt în arest la domiciliu.

După mai bine de 12 ore de audieri, Cornel Dinicu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar pentru cei doi asociați ai săi a fost instituit arestul la domiciliu. Avocații apărării au contestat deja decizia, iar patronul fermei ar fi declarat în faţa instanței că pierderea unui fiu în acest incendiu ar reprezenta plată suficientă pentru mai multe vieți.

Magistrații de la Judecătoria Ploiești au decis să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile pe Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. Decizia vine după ce Dinicu a fost reținut, iar procurorii au decis să propună instanței arestarea sa pentru infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

În cazul celor doi asociați ai lui Cornel Dinicu, judecătorii au decis arestul la domiciliu. Decizia Judecătoriei Ploiești nu este definitivă și poate fi atacată.

Între timp, ies la iveală mărturii cutremurătoare din infernul de la Tohani.

Din declarația angajatei pensiunii ca îngrijitoare la animale, a rezultat că la data de 26.12.2023, în jurul orei 05:00, aflându-se în camera numărul 6 de la parterul pensiunii, s-a trezit din somn din cauza fumului care intrase în camera unde aceasta se afla.

În acel moment a auzit o doamnă țipând afară și a fugit să vadă ce se întâmplă. Când a ieșit din cameră a observat că incendiul se manifesta la bucătărie, arzând bunurile din interior iar în toată pensiunea era fum.

Ajunsă afară, martora a văzut-o pe doamna care țipa uitându-se la mâini, a observat că aceasta are rănită la nivelul mâinilor și a feței, fiind murdară de funingine. Martora a întrebat-o ce s-a întâmplat însă femeia nu i-a răspuns. Martora a arătat că a înconjurat clădirea să vadă unde arde și a observat că focul se mai manifesta la mansardă, pe la mijlocul clădirii, și pe acoperiș.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL