Antifrauda face controale în transportul alternativ și curieratul cu mâncare

Facebook/ANAF
Sursa foto: ANAF

Antifrauda a pornit o campanie de controale la nivel național împreună cu Inspecția Muncii, după proiectul pilot derulat anul trecut în București-Ilfov, urmând ca verificări să aibă loc la novel local în fiecare județ, a transmis Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) la solicitarea Profit.ro.

Campania vizează prioritar munca nefiscalizată prin intermediul platformelor de transport alternativ, cum sunt Uber și Bolt, dar și activitățile de curierat la cerere cu produse alimentare în special, prin intermediul aplicațiilor mobile, cum sunt Tazz și Glovo, dar și din alte domenii, cum ar fi cel al firmelor de pază. Doar la firmele care lucrează cu aplicațiile de transport alternativ, analiza de risc derulată de Antifraudă indică zeci de mii de șoferi cu muncă nefiscalizată.

Controalele Antifraudă nu vizează aplicațiile de transport alternativ sau curierat la cerere, ci firmele care lucrează prin intermediul acestor aplicații. Astfel, analiza de risc derulată de Antifraudă a indicat, la domeniile de mai sus, existența a circa 30.000 de șoferi care rezultă din datele aplicațiilor de transport alternativ, dar nu apar și la firmele care lucrează cu aceste aplicații.

Numărul șoferilor a căror muncă este fiscalizată se ridică la aproximativ 18.000, dar din analiză reiese existența a circa 48.000 de șoferi. Similar, la activitățile de curierat la cerere, în special cu produse alimentare, analiza de risc relevă milioane de ore lucrate dar nefiscalizate.

ANAF și Inspecția Muncii au desfășurat anul trecut o etapă pilot a acestei campanii de controale la nivelul municipiului București și a județului Ilfov, inițiată în baza planului comun de acțiune cu această instituție.

Articolul integralAICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: