Anul în care estimează Metrorex că ar fi gata Magistrala 5 de metrou din București, tronsonul Eroilor – Piața Iancului

Metrou Bucureşti
Sursa foto: Facebook / Metrorex

Reprezentanții Metrorex au anunţat când va fi demarată licitația pentru lucrările de execuție a tronsonului Eroilor – Piața Iancului, din Magistrala 5 de metrou.

„Pentru realizarea Secțiunii II – Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului, aferentă obiectivului de investiții Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon), în prima etapă Metrorex S.A. a încheiat în anul 2021 un contract având ca obiect servicii de proiectare și asistență tehnică.

La acest moment este finalizată etapa de proiectare pentru secțiunea Eroilor – Piața Iancului”, a declarat Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex.

Potrivit acesteia, în baza proiectului tehnic, urmează demersurile pentru obținerea tuturor avizelor, aprobărilor și autorizațiilor de la deținătorii rețelelor de distribuție a utilităților și de la instituțiile abilitate ale statului, necesare pentru obținerea autorizației de construire.

Această secțiune a Magistralei 5, cuprinsă între Eroilor și Piața Iancului, are o lungime de 5,2 km și un număr de 6 stații subterane de metrou și interstațiile aferente, potrivit secretarului de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Traseul viitoarei linii de metrou va urmări, în principal, trama stradală existentă: Piața Operei – Bd. Mihail Kogălniceanu – Bd. Regina Elisabeta – Piața Universității – Bd. Carol I – Piața C.A. Rosetti – Bd. Pache Protopopescu – Piața Iancului – Șoseaua Iancului.

În detaliu:

– Pornește de la Piața Operei pe Bd. Mihail Kogălniceanu unde, la intersecția cu str. Vasile Pârvan, este prevăzută Stația nr. 1 – Facultatea de Drept – anterior denumită Hașdeu (stație de corespondență cu M4);

– Continuă pe Bd. M. Kogălniceanu și Bd. Regina Elisabeta, unde, la intersecția cu Bd. Nicolae Bălcescu, este prevăzută Stația nr. 2 – Cișmigiu;

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: