Anunţul ministrului Muncii: Salariile de la stat nu vor scădea odată ce legea salarizării intră în vigoare

Sursa foto: Facebook

Niciun salariu de la stat nu va scădea odată ce noua lege a salarizării va intra în vigoare. Este anunţul făcut de ministrul Muncii, în exclusivitate pentru Observator. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. Noua lege este finalizată și negociată acum cu specialiștii Comisiei Europene. Aceasta ar putea intra în vigoare anul viitor.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii: Pentru administrația publică locală vom avea o grilă flexibilă și o componentă care ține de performanță pentru că ne dorim că și în sistemul public să creștem nivelul de performanță, să nu fie suficient să intri în sistem, să fii plătit de statul român și să crești profesional datorită faptului că ai rămas în sistem. Lefurile vor crește în domeniile bugetare care duc lipsă de personal tocmai din cauza veniturilor mici.

„În noua lege, IT-știi vor avea o grilă de salarizare separată. Programatorii de la stat ar putea câștiga la fel de mult ca cei de la privat, adică ar putea primi salarii mai mult decât duble”, explică reporterul Observator, Florentina Lazăr.

Majorări sunt promise și pentru cercetători și cadrele didactice. „Pot să vă asigur de un lucru, că nu o să avem scăderi fiindcă ideea acestei legi este de a veni cu venituri care să asigure pentru toate categoriile de angajați de la stat venituri decente și echitate”, explică ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Horațiu Raicu, secretar general BNS: Ceea ce se va întâmpla, ele vor îngheţa o anumită perioadă de timp. Sunt lucrători din sectorul public care sunt ieşiţi din grilă. Au cu mult peste ceea ce e prevăzut în grilă şi atunci acei lucratori nu li se va taia salariul, ci pur si simplu nu li se va mai majora în decursul timpului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: