Apartamentele se vor scumpi în ritm amețitor: Fiecare locuință nouă, râvnită de 3-5 cumpărători

Sursa foto: Pixabay

Interesul cumpărătorilor pentru locuințele noi a explodat în București, Cluj-Napoca și Iași, cererea fiind de 3-5 ori mai mare decât oferta, ceea ce se va răsfrânge puternic asupra prețurilor apartamentelor.

Apartamentele și casele noi atrag tot mai mulți cumpărători în marile orașe din țară, iar prețurile în creștere nu par să-i descurajează pe cei care vor să facă o achiziție imobiliară. Se construiesc, însă, mai puține locuințe, fapt care are un impact direct în oferta pe care o au la dispoziție românii care își doresc să devină proprietari. Dintr-un total de 131.100 de apartamente și case scoase la vânzare, în intervalul aprilie-iunie la nivel național, mai bine de jumătate s-au aflat în șase orașe – București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov și Constanța. Iar dintre acestea din urmă 18.000 au fost locuințe noi.

Evoluții spectaculoase la nivelul cererii au putut fi observate în București și în Cluj-Napoca unde proprietățile noi au atras, în trimestrul al doilea al acestui an, cu peste 50% mai mulți potențiali cumpărători decât în perioada similară din 2023. O creștere puternică a interesului pentru apartamentele și casele noi, cu 31%, a fost constatată, totodată, în Iași, conform celui mai nou raport Imobiliare.ro Market 360 “Piața imobiliară rezidențială, T2 2024”. Avansul apărut în Constanța și în Brașov a fost mai temperat, în timp ce singura scădere a cererii pe segmentul nou a fost înregistrată în Timișoara. La nivel de piață, însă, și aici s-a putut observa o evoluție pozitivă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: