Apple testează printarea 3D a unora dintre componentele ceasurilor inteligente

apple
Sursa foto: apple

Încercând să eficientizeze procesul de producţie a propriilor produse, Apple a decis să testeze printarea 3D a unora dintre componentele acestora.

Apple testează printarea 3D a carcasei din oţel inoxidabil de la următoarea serie de Apple Watch, conform surselor citate de Bloomberg.

Procedura elimină nevoia tăierii metalului şi aduce o serie întreagă de avantaje – timpul de producţie este scurtat şi se foloseşte mai puţin material, ceea ce duce la scăderea costului de producţie şi a impactului asupra mediului.

Apple şi partenerii săi au lucrat la dezvoltarea acestei tehnici pe durata ultimilor trei ani. Procedura este testată în cazul carcasei de oţel inoxidabil de la seria 9 de Apple Watch, care va fi prezentată oficial în curând, informează news.ro.

Dacă testele vor decurge cu succes, compania are în plan să extindă această procedură şi la nivelul altor produse, dincolo de ceasuri.

Ceasurile cu oţel inoxidabil, unde este testată acum printarea 3D, reprezintă aproximativ 10% din linia de smartwatch-uri a companiei americane.

Apple organizează un eveniment pe 12 septembrie, unde va prezenta noi iPhone-uri şi ceasuri inteligente.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: