„Aproape război civil”. Franța este în alertă, înaintea alegerilor cruciale de duminică

Sursă foto: Twitter - X

Adversarii și criticii Adunării Naționale avertizează că Franța se află în pragul unei catastrofe politice dacă un partid declarat anti-imigrație, naționalist și eurosceptic va obține majoritatea în alegerile parlamentare din acest weekend. Pentru alegătorii obișnuiți, polarizarea politică din societatea franceză este o evoluție îngrijorătoare care îi face să se teamă pentru viitorul Franței. Analiștii politici spun că există o posibilitate reală de tulburări civile dacă extrema dreaptă intră la guvernare și adoptă politici care penalizează anumite grupuri, potrivit CNBC.

 

„Suntem speriați de ceea ce s-ar putea întâmpla”, a declarat Amel, în vârstă de 34 de ani, pentru CNBC, înainte de ultimul tur de scrutin al alegerilor anticipate din Franța din acest weekend.

 

Votul este urmărit îndeaproape de toate sectoarele societății franceze pentru a vedea dacă Adunarea Națională (RN), anti-imigrație, își consolidează victoria inițială din primul tur de scrutin sau dacă partidele de centru și de stânga au reușit să zădărnicească șansele partidului de a intra la guvernare.

Autoritățile franceze au înregistrat peste 50 de agresiuni fizice asupra candidaților și activiștilor electorali în timpul campaniei electorale, a declarat vineri ministrul de interne al țării, Gérald Darmanin, în contextul în care îngrijorarea cu privire la violențele politice crește înainte de alegerile legislative cu miză mare din Franța, notează CNN.

 

„Această campanie este scurtă, mai puțin de trei săptămâni. Cu toate acestea, am numărat 51 de candidați, deputați sau militanți care au fost agresați fizic. Nu pun aici la socoteală agresiunile verbale”, a declarat Darmanin pentru BFMTV, afiliat CNN.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: