Arafat: Cu animalele trăim pentru o viață, petardele sunt pentru o noapte

Raed Arafat
Sursa foto: Inquam photos
Petardele și artificiile conduc mulți copiii anual la Unitățile de Primire Urgențe. Sute de animale mor în urma petardelor și artificiilor de Anul Nou și Crăciun.

Într-o acțiune comună de a ridica semnale de alarmă asupra folosirii petardelor de Crăciun și Anul Nou, Raed Arafat s-a alăturat campaniei Protecția Animalelor CJ Ilfov, într-o încercare de a aduce mai multă conștientizare în rândul românilor asupra periculozității și efectelor folosirii petardelor.

„Vin sărbătorile. Vine perioada de Crăciun și  Anul Nou. Vine vacanța. Crește utilizarea petardelor, mai ales în noaptea Anului Nou. În fiecare an, la sfârșitul sau începutul acestuia, suntem întrebați câți ajung la UPU. La UPU avem foarte mulți copii din cauza petardelor. Copiii nu trebuie să ajungă la UPU de Anul Nou. Copiii trebuie să se bucure de Crăciun și de Anul Nou. Noi uităm impactul acestor petarde și asupra animalelor. Animalele suferă, iar cei care au animale știu foarte bine acest lucru. Câini, pisici, orice animal care există, toate suferă când sunt folosite petardele. Ele nu înțeleg ce este acest lucru și bineînțeles că se stresează și se creează reacții condiționate de orice zgomot care apare în jurul lor să fugă să se ascundă. Cu animalele trăim pentru o viață, petardele sunt pentru o noapte. Încercați să vă gândiți la acest aspect. Haideți să respectăm animalele cu care trăim, să reducem impactul asupra animalelor cu care trăim și să reducem impactul petardelor pe copii și pe toți cei care le folosesc și pot ajunge din cauza lor în Unitățile de Primire Urgențe.”, a fost declarația lui Raed Arafat, pe platformele de socializare.

Mai departe, mesajul secretarului de stat a fost însoțit și de mesajul Protecția Animalelor CJ Ilfov:

„Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, se alătură campaniei noastre și ne îndeamnă să fim buni și responsabili! Rolul nostru și mai ales al reprezentanților statului este să informăm, să educăm, să facem tot ce putem să prevenim incidentele. Animalele sunt parte din viețile noastre. Trebuie să le protejăm și să ne bucurăm de tot ce ne oferă: afecțiune și loialitate. Petardele și artificiile ne rănesc ori, cel mai grav, ne ucid prietenii cei mai buni. Artificiile sunt pentru o noapte. Animalele, pentru o viață”, a fost mesajul Protecția Animalelor CJ Ilfov.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: