Armata israeliană confirmă că a doua explozie din Jabalia a fost rezultatul unei lovituri aeriene

Armata israeliană a lovit peste 200 de ţinte în Gaza în cursul nopţii
Sursa foto: timesofisrael.com

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au confirmat că explozia de miercuri din cartierul Falluja al taberei de refugiaţi Jabalia s-a datorat unei lovituri aeriene, relatează CNN.

„Mai devreme astăzi, pe baza unor informaţii exacte, avioanele de luptă ale IDF au lovit un complex de comandă şi control al Hamas în Jabalia. Putem confirma că teroriştii Hamas au fost eliminaţi în urma atacului”, spune armata israeliană într-un comunicat.

„Hamas îşi construieşte în mod deliberat infrastructura teroristă sub, în jurul şi în interiorul clădirilor civile, punând în mod intenţionat în pericol civilii din Gaza”, acuză din nou IDF, care reaminteşte că a îndemnat locuitorii din acest cartier din Gaza să plece, ca parte a eforturilor sale de a atenua daunele aduse civililor.

„IDF continuă să facă apel la toţi locuitorii din nordul Gaza şi din oraşul Gaza să se evacueze spre sud, într-o zonă mai sigură”, menţionează armata israeliană.

O lovitură israeliană asupra taberei de refugiaţi Jabalia a provocat marţi pagube catastrofale şi a ucis un număr mare de persoane, potrivit martorilor oculari şi medicilor de acolo. Israelul afirmă că lovitura sa a vizat şi a ucis un comandant de top al Hamas, în timp ce Hamas a negat cu tărie prezenţa unuia dintre liderii săi în tabără.

Miercuri, în tabăra Jabalia a avut loc o nouă explozie care a avariat clădiri civile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: