Fermele mai mici vor fi exceptate de la controale și sancțiuni pentru nerespectarea unor norme

Sursa foto: unsplash

Eurodeputații au dat undă verde unei revizuiri a politicii agricole comune (PAC) pentru a ușura sarcina administrativă pentru fermierii din UE. Potrivit acestei reviziuri, „condiționalitățile” de mediu revizuite pot fi deja utilizate pentru a solicita sprijin din partea UE în 2024.

Vor fi mai multe derogări de la unele standarde PAC sunt posibile în cazul unor condiții meteorologice extreme, iar fermele mai mici vor fi exceptate de la controale și sancțiuni pentru nerespectarea unor norme. În urma aprobării de către Consiliu UE, legea va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE și va intra imediat în vigoare. Fermierilor li se va permite deja să aplice „condiționalitățile” de mediu revizuite pentru cererile lor de sprijin financiar din partea UE în 2024, arată news.ro.

ParlamentulEuropean a aprobat o revizuire a Regulamentului privind planurile strategice PAC și a Regulamentului orizontal PAC cu 425 voturi „pentru”, 130 „împotrivă” și 33 abțineri.

Eurodeputații au adoptat proiectul de lege cu modificările tehnice propuse de Consiliu UE și aprobate de Comisia Europeană pentru agricultură a Parlamentului European la 15 aprilie 2024, conform comunicatului de presă al instituției.

Regulamentul trebuie acum aprobat și de Consiliu. Președinția belgiană a Consiliului a informat Parlamentul că, în cazul în care eurodeputații aprobă propunerea în forma convenită de Comisia specială pentru agricultură a Consiliului, Consiliul va adopta același text.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL