Așa tată, așa fiu! Ce a făcut tatăl lui Vlad Pascu în noaptea accidentului de la 2 Mai

Mihai Pascu
Sursa foto: INQUAM / George Calin

Martorii aflați pe terasa unui restaurant din Techirghiol spun că între Mihai Pascu și fiul său a avut loc o discuție halucinantă, cu câteva ore înainte de tragedia din 2 Mai.

Martorii oculari, care doresc să își păstreze anonimatul, au povestit faptul că în noaptea în care fiul său drogat se plimba cu mașina încărcată de tineri, în Vama Veche, tatăl a petrecut cu mai mulți prieteni la un restaurant din Techirghiol.

Mihai Pascu a stat la local toată noaptea și a consumat cantități mari de alcool, împreună cu prietenii săi, susțin martorii, iar în jurul orei 2.00, când Vlad Pascu a fost oprit de Poliție, a primit un telefon, cel mai probabil chiar de la fiul său.

„Lasă, tată, că o să dau eu un telefon cuiva. Nu îți ia nimeni permisul. O să îți ceară scuze polițistul ăla că te-a oprit”, a spus Mihai Pascu, potrivit unor surse citate de Adevărul.ro

Nu se știe dacă a dat acel telefon  a fost dat sau nu, însă două ore mai târziu, Vlad Pascu a fost lăsat să plece, deși polițiștii care îl opriseră au găsit în mașina lui un joint și o folie de medicamente. Mai mult, și Vlad Matei Pascu a sunat din postul de Poliție Vama Veche, înainte să fie lăsat să plece.

pascu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

„Ăștia nu îmi fac nimic. Așteaptă-mă, că nu întârzii mult”, ar fi spus Vlad Pascu, conform suresi citate.

O jumătate de oră mai târziu a oprit la o benzinărie, și-a luat țigări și ciocolată, a plecat la o vilă din Vama Veche unde, au declarat ulterior prietenii lui, s-a drogat, apoi a pornit în cursa morții. Sursele citate spun că tânărul mergea să se întâlnească cu tatăl său care a consumat alcool în Techirghiol până dimineață, ba chiar i-a trimis pe angajați să cumpere țigări și băutură, pentru ca terasa se închisese.

DIICOT audiază întreaga familie Pascu

Vlad Pascu, tânărul drogat care a intrat cu maşina într-un grup la 2 Mai şi a ucis 2 persoane, şi părinţii săi sau fost duși, joi, la sediul DIICOT pentru audieri. Joi dimineaţă, în Bucureşti s-au desfăşurat 11 percheziţii vizând tineri din familii înstărite, apropiaţi ai tânărului, care au vândut şi consumat droguri în Capitală şi pe litoral.

Acţiunile sunt derulate în două cauze penale în care sunt cercetate infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, acestea vizând-o pe mama lui Vlad Pascu.

Sursa foto: INQUAM / George Calin

 

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL