ASF ar dori îmbunătăţirea sistemului de asigurări RCA

Sursa: romania-actualitati.ro

Se lucrează la o reconfigurare a sistemului bonus-malus, prin care preţul poliţei depinde de istoricul evenimentelor în trafic.

Autoritatea de Supraveghere Financiară are în analiză mai multe măsuri pentru a îmbunătăţi eficienţa sistemului de asigurări RCA, domeniu grav afectat în ultimii ani de falimentele unor mari jucători de pe piaţă.

O posibilitate ar fi ca Fondul de Garantare a Asiguraţilor să recurgă la un împrumut contractat de la mai multe bănci, pentru a putea achita mai rapid despăgubirile asociate poliţelor emise de fostele societăţi City Insurance şi Euroins, a afirmat preşedintele ASF, Alexandru Petrescu.

De asemenea, se lucrează la o reconfigurare a sistemului bonus-malus, prin care preţul poliţei depinde de istoricul evenimentelor în trafic.

Totodată, Alexandru Petrescu estimează că după 30 iunie, când expiră plafonarea tarifelor RCA, s-ar putea ca măsura să nu mai fie prelungită din nou, iar până atunci să dispară dezechilibrul evident între cerere şi ofertă apărut după falimentele din domeniu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: