Asigurarea la sănătate a persoanelor fără venituri fiscalizate costă 1.980 de lei şi e opţională

Sursă foto: Unsplash

Asigurarea la sănătate a persoanelor fără venituri fiscalizate, care nu sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS), costă 1.980 de lei în anul 2024, dacă se asigură oricând în perioada ianuarie – iunie, e opţională şi acoperă 12 luni care curg de la data trimiterii declaraţiei unice la Fisc, potrivit unei analize Economica.net pe baza Codului fiscal.

Asigurarea socială de sănătate e opţională pentru persoanele fără venituri fiscalizate, care nu sunt exceptate prin lege de la plata contribuţiei (CASS). Oamenii fără venituri fiscalizate sunt neasiguraţi la sistemul asigurărilor sociale de sănătate, drept care singurele servicii medicale de care beneficiază gratuit sunt cele incluse în pachetul minimal de servicii, cele mai importante fiind urgenţele medicale şi bolile cu potenţial endemoepidemic.

Dacă aceste persoane vor să beneficieze de servicii medicale cuprinse în pachetul de bază, decontate de Casele de Asigurări de Sănătate, trebuie să se asigure opţional la sănătate prin intermediul declaraţiei unice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL