Atac al ruşilor soldat cu morţi şi răniţi la Cernihiv. Maia Sandu condamnă agresiunea

Maia Sandu (INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN)
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Maia Sandu condamnă ferm atacurile ruse cu rachete asupra Cernihiv, soldate cu cel puțin șapte morți și 110 de răniți, menționând că o astfel de agresiune flagrantă contra civililor nu trebuie să rămână nepedepsită, iar Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru atrocitățile din Ucraina.

,,Condamn ferm atacurile ruse cu rachete asupra Cernihiv. Vieți nevinovate pierdute, mulți răniți- gândurile mele sunt cu victimele și familiile lor. O astfel de agresiune flagrantă contra civililor nu trebuie să rămână nepedepsită. Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru atrocitățile sale în Ucraina”, a scris președinta R. Moldova, Maia Sandu, pe pagina sa de Twitter.

Iar Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a denunţat atacul rus ,,odios” a cărui țintă au fost civilii din centrul oraşului Cernihiv și a făcut cel puţin şapte morţi şi 110 răniţi, potrivit autorităţilor locale.

„Este odios să ataci piaţa principală a unui mare oraş, dimineaţa, în timp ce oamenii se plimbă, unii ducându-se la biserică pentru a celebra o sărbătoare religioasă”, a denunţat într-un comunicat coordonatoarea umanitară a ONU în Ucraina, Denise Brown, potrivit adevarul,ro.

La câteva ore după acest atac sângeros din orașul Cernihiv, aceasta a mai cerut oprirea bombardamentelor ruse asupra Ucrainei.

„Condamn această schemă repetată de bombardamente ruse asupra unor zone populate din Ucraina, (bombardamente) ce cauzează morţi, distrugeri masive şi nevoi umanitare tot mai mari”, a subliniat responsabila ONU.

Atacul rus cu rachete asupra localității urbane situată în nordul Ucrainei și la o distanță de 100 de km de Rusia a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: