Atenționare MAE. Când va fi închis podul de la Giurgiu-Ruse

Podul Prieteniei
Sursa foto: Wikipedia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, o atenţionare de călătorie pentru Republica Bulgaria, în contextul în care circulaţia autovehiculelor pe Podul Dunării de la Giurgiu – Ruse va fi restricţionată timp de patru ore noaptea, în intervalul orar 22:00 – 02:00, suspendarea circulaţiei fiind cauzată de necesitatea realizării unor lucrări de reparaţii urgente la rosturile şi panourile de beton ale podului, pe secţiunea bulgară.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, intenţionează să călătorească sau să tranziteze Republica Bulgaria că, în perioada 28 – 31 august 2023, circulaţia autovehiculelor pe Podul Dunării de la Giurgiu – Ruse va fi restricţionată timp de patru ore noaptea, în intervalul orar 22:00 – 02:00. Suspendarea temporară a circulaţiei este cauzată de necesitatea realizării unor lucrări de reparaţii urgente la rosturile şi panourile de beton ale podului, pe secţiunea bulgară”, arată Minisyerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

Pe durata restricţiei, circulaţia rutieră pe pod a tuturor tipurilor de vehicule va fi suspendată pe ambele sensuri.

„Toţi cei interesaţi, persoane fizice şi firme de transport, pot obţine informaţii cu privire la regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL de pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare de pe site-ul www.mvr.bg – link https://www.mvr.bg.gdgp; cu privire la starea vremii de pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina web a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon +35970013020. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, transmite MAE.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: