Atlantic Council îl onorează pe Klaus Iohannis. „OSCARUL de la Washington” pentru preşedintele României

Klaus Iohannis
Sursa foto: Klaus Iohannis

Atlantic Council a anunțat cei patru laureați ai Premiilor pentru Distinguished Leadership 2024, denumite de mass-media „Oscarurile de la Washington”. Președintele României, Klaus Iohannis, este una dintre cele trei personalități care vor fi onorate de think tankul american cu această distincție.

Premiile vor fi acordate în cadrul unei cine „pline de stele”, la Waldorf Astoria din Washington D.C., pe 8 mai.

Printre premiați se numără un șef de stat european, Președintele României Klaus Iohannis, un oficial al cabinetului american, Secretarul de Comerț al SUA Gina Raimondo, comandantul suprem aliat al NATO în Europa, Christopher G. Cavoli, și o actriță câștigătoare a unui premiu Oscar, Michelle Yeoh, se arată în informarea Atlantic Council.

Organizația americană îl premiază pe șeful statului român cu premiul Distinguished International Leadership Award „pentru cariera sa remarcabilă, conducerea exemplară a României și rolul său de conducere transatlantică și europeană”.

Klaus Iohannis va fi prezentat în cadrul galei de către Stephen J. Hadley, președintele Comitetului consultativ internațional al Consiliului Atlantic și fost consilier pentru securitate națională a SUA.

Destinatarii Premiilor Distinguished Leadership 2024 sunt reprezentanți remarcabili și extrem de diverși ai liderilor globali care, de-a lungul vieții lor de angajament, au contribuit la o lume mai bună, a declarat Frederick Kempe, președinte și CEO al Atlantic Council, conform sursei citate.

Galele Premiilor Distinguished Leadership sunt printre cele mai importante adunări ale factorilor de decizie internaționali de la Washington în fiecare an, recunoscute pentru stilul, substanța, lista de invitați internaționali proeminenti și recunoașterea unora dintre cei mai influenți factori de schimbare ai lumii, precizează Atlantic Council.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL