Au reînceput lucrările la centura Beiușului. Ilie Bolojan: În vara acestui an va fi deschisă traficului

Ilie Bolojan
Sursa foto: Inquam Photos

Constructorii au reînceput în această săptămână lucrările de construcție la centura ce va ocoli municipiul Beiuș, care, ţnainte de sărbătorile de iarnă, la finalul anului trecut ajunseseră la un stadiu de 50%.

„În această săptămână, constructorii au reînceput lucrările de construcție la centura municipiului Beiuș, în condițiile în care la finalul anului trecut lucrările au ajuns la un stadiu de 50%. Vremea nu ne prea ajută, așa că se aprovizionează depozitele cu materiale de umplutură și cu balast și se lucrează la suprastructura podurilor: montarea grinzilor, realizarea armăturilor și cofrarea plăcilor suprabetonate”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan într-o postare pe Facebook.

foto: Facebook

El a precizat că termenul de finalizare a construcţiei nu va fi afectat în niciun fel.

„Din cele 2,3 milioane tone de de umplutură, s-au transportat și pus în operă 1,7 milioane tone. Din cele 336 de grinzi ce constituie suprastructura podurilor și pasajelor, la sfârșitul anului au fost montate 214. În ianuarie și februarie vor fi montate treptat și celelalte grinzi. Față de planificarea inițială, livrările de grinzi și montarea acestora sunt în întârziere cu două luni. Această prelungire nu va afecta termenul de finalizare al lucrărilor”, a scris Bolojan.

Președintele CJ Bihor a mai transmis că odată ce se vor realiza și marcajele, în vara acestui an centura va fi deschisă traficului.

„Din cei peste 9 km ai centurii, a fost turnat al doilea strat de asfalt pe o lungime de 2,3 km. Lucrările de asfaltare vor începe în primăvară, după terminarea lucrărilor la poduri și pasaje și îmbunătățirea vremii. La începutul verii se va așterne pe toată lungimea centurii și ultimul strat de asfalt, cel de uzură. După ce se vor realiza și marcajele, în vara acestui an centura va fi deschisă traficului”, a tranmis acesta.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: