VIDEO Burduja: La spitalele din București, toți managerii sunt interimari. Nicușor Dan i-a ținut la mâna pixului

Sursă foto: Facebook / Sebastian Burduja

Pe durata celor 4 ani de mandat la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a ținut să aibă „în pix” toți managerii de la spitalele de stat din București. Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, liberalul Sebastian Burduja a dezvăluit că, în prezent, toți managerii de la spitalele din Capitală sunt numiți temporar, asta pentru că, deși a promis la începutul mandatului, Nicușor Dan nu a organizat organizat concursuri corecte și transparente.

„Sunt multe lucruri de făcut pe partea de sănătate în București. Pe de o parte, cu spitalele existente, toți managerii sunt temporari. De ce sunt în pixul primarului de 4 ani de zile? A fost o promisiune acum 4 ani, făcută de Nicușor Dan, că va organiza concursuri corecte, transparente, pe bune. N-a organizat nicăieri, ca să-i țină pe acești oameni la mâna pixului dânsului. Nu e normal. Nu poți să fii manager bun dacă nu ești selectat corect și nu dai predictibilitate mandatului. Apoi transparență, digitalizare, să urmărești tot fluxul de echipamente, medicamente, dotări. Ați văzut ce s-a întâmplat și la Sfântul Pantelimon. Sigur, e o altă speță, dar astea sunt lucruri ușoare de făcut pe termen scurt. Pe termen lung, Capitala are nevoie de un mare centru medical. Am mai spus-o. Avem unul la Viena, avem unul la Istanbul, e o întreagă regiune a acestei părți, mă rog, Europa Centrală și de Est, care nu-i deservită, nu mai zic de români.

Deci noi ne putem poziționa, avem medici foarte buni, avem tot ceea ce ne trebuie ca să fim un super centru medical. Și Bucureștiul are vocație de a fi pe axa aceasta Viena-București-Istanbul, prin prisma infrastructurii medicale. Dar iarăși proiect mare, de termen lung, pe care trebuie să ni-l asumăm și să-l ducem la îndeplinire, cum am mai spus, nu pentru următoarele alegeri, ci pentru următoarele generații”,  a declarat Sebastian Burduja, în direct la Puterea Știrilor.

Ce promitea Nicușor Dan în 2020

Amintim că Nicușor Dan promitea la începutul mandatului că funcțiile de manageri de spitale, la unitățile medicale din subordinea Primăriei București, vor fi ocupate în urma unor concursuri corecte și transparente.

„De altfel, la începutul anului viitor mandatele managerilor spitalelor din subordinea Primăriei Municipiului București expiră și intenționăm să organizăm concursuri corecte și transparente pentru toate funcțiile de conducere”, scria Nicușor Dan într-o postare pe care a făcut-o pe contul său de Facebook.

Încă un capitol la care Nicușor Dan a rămas „repetent”. Astăzi, 4 ani mai târziu, toți managerii de la spitalele din Capitală sunt numiți temporar.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: