AUR și-a mințit electoratul: la Bruxelles vrea ajutoare pentru Ucraina, dar la București o critică

George Simion, sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

George Simion și-a bătut joc de electoratul AUR, după alegerile europarlamentare. În doar câteva zile, AUR a demonstrat că și-a încălcat promisiunile din campania electorală.

George Simion și colegii săi au criticat de mai multe ori ajutorul militar către Ucraina. Liderii AUR s-au opus ajutoarelor militare și au spus că nu e treaba României să ajute Ucraina în război.

„România nu trebuie să dea arme altor state”, scria George Simion pe blogul său, în luna mai.

Tot în luna mai, George Simion a făcut o altă declarație asemănătoare:

„Să nu dăm arme Ucrainei. Ne implicăm într-un război. Ce treabă am eu cu ce fac alte țări?”.

George Simion a câștigat multe voturi cu aceste discursuri anti-Ucraina. Există o parte a populației care refuză ajutorul militar pentru Ucraina în acest război și Simion a profitat de acest electorat doar pentru a câștiga mandatele în Parlamentul European.

AUR susține ajutorul militar pentru Ucraina

AUR a intrat în grupul european al Conservatorilor și Reformiștilor (ECR), din Parlamentul European.

„Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European”, a anunțat Simion.

Însă italienii de la Frații Italiei (FdI) – partidul Giorgiei Meloni – le-au cerut celor de la AUR să semneze o declarație prin care să fie de acord cu orice ajutor pentru Ucraina. Giorgia Meloni a cerut o astfel de declarație pentru a demonstra că AUR nu va bloca ajutoarele pentru Ucraina.

„Le-am cerut celor de la AUR o declarație formală scrisă pentru susținerea unilaterală a cauzei ucrainene, fără aceasta nu ar fi fost posibil să intre în grupul ECR, pentru că noi am fost mereu de partea Kievului”, a declarat Nicola Procaccini, co-președintele grupului ECR și europarlamentar italian pentru FdI.

Deci George Simion și colegii săi din AUR s-au dus la Bruxelles și au declarat că sunt de acord cu orice ajutor pentru Ucraina, în orice condiții. Dar la București critică Ucraina și profită de electoratul anti-Ucraina.

ECR a cerut aceeași declarație și din partea Fidesz, partidul lui Viktor Orban. Însă Fidesz nu vrea nici să semneze astfel de declarații, nici să facă parte din același grup cu AUR. Viktor Orban a blocat mai multe ajutoare pentru Ucraina și a negociat cu Mark Rutte, noul secretar general al NATO, neutralitatea Ungariei în conflictul din Ucraina, despre care PS News a scris aici. Astfel, este exclus ca Orban să semneze declarațiile cerute de Giorgia Meloni.

George Simion se opunea și importurilor de cereale din Ucraina, dar în curând va devenit de acord și cu acelea pentru că ECR, grupul lui Meloni, a votat mereu în favoarea acestora. În doar câteva luni la Bruxelles, AUR va contrazice tot ceea ce a susținut în ultimii 4 ani în România.

George Simion, sursa foto: Inquam Photos / George Călin

AUR și sistemul Patriot

În aceste zile, George Simion contestă decizia președintelui Klaus Iohannis de a oferi Ucrainei un sistem Patriot.

„Nu trebuie să cedăm Ucrainei sistemul Patriot. (…) Ca președinte al României nu voi implica țara noastră și nu voi expune românii la niciun tip de război”, spune Simion pe Facebook.

George Simion reușește să se contrazică singur în doar câteva zile. La Bruxelles semnează declarații prin care e dispus la orice ajutor pentru Ucraina, iar la București critică ceea ce a decis. Giorgia Meloni, pe care Simion o consideră o prietenă, este unul dintre politicienii UE care susțin cel mai mult cauza ucraineană. AUR își minte electoratul de fiecare dată când vorbește despre Ucraina.

George Simion și colegii săi demonstrează că nu sunt capabili să respecte promisiunile pe care le fac în campania electorală. Aceștia profită de electoratul din România doar pentru a se abona la banii statului. AUR este de acord cu ajutorul militar pentru Ucraina, după cum arată declarația semnată la Bruxelles. Tot George Simion vorbea despre trădători și trădări, dar poate ar trebui să le explice votanților săi cum stă treaba cu această trădare pe care a pus-o la cale la Bruxelles.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: