Austria, din nou „nein” aderării României la Schengen

Sursa foto: Wikipedia

Austria se opune ferm în continuare aderării României și Bulgariei la Schengen, argumentând că „înainte de a deveni mai mare spațiul european de liberă circulație trebuie să devin mai bun”, scrie Euronews. Ultimul avertisment a fost transmis de ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, înaintea reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne de la Bruxelles.

Amintim că în reuniunea de marți a miniștrilor de interne din UE nu va mai avea loc un vot privind aderarea României la Schengen, așa cum figura pe agenda inițială, scrie Hotnews.ro.

În opinia lui Karner, numărul de controale la frontieră pe care țările europene le-au impus în ultimele luni este un motiv suficient de puternic pentru a opri extinderea în continuare a spațiului Schengen, care cuprinde în prezent 27 de țări, inclusiv 23 de state ale Uniunii Europene, și peste 423 de milioane de cetățeni.

Conform sistemului Schengen, țărilor li se permite să stabilească controale temporare la frontieră ca ultimă soluție în circumstanțe excepționale. Guvernele din Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Italia și Danemarca au invocat această dispoziție pentru a face față unei creșteri continue a fluxurilor de migrație, comentează Euronews.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: