Austria pierde miliarde de euro doar ca să nu lase România în Schengen. 2% din migranți vin din România

Schengen
Sursa foto: captura video

Austria preferă să piardă miliarde de euro doar ca să nu lase România să adere în Schengen, în timp ce doar 2% dintre migranții care vin din Austria au trecut prin România. Presa de la Viena spune că nu există argumente pentru ca România să fie în afara Schengen.

Austria preferă să piardă sume uriașe de bani și afaceri doar pentru a păstra veto-ul contra Romaâniei, scrie presa de la Viena, care arată că doar 2% dintre migranții ce ajung în Austria trec prin România.

„Austria susține prietenii nepotriviți în Est”, scrie azi Der Standard.

„Guvernul face înțelegeri cu Ungaria și Serbia și face rău relațiilor cu România prin veto-ul său la Schengen. Acest lucru nu are sens nici din punct de vedere economic”, scriu jurnaliștii într-o analiză pe care o relatăm mai jos.

Austria pierde miliarde € doar ca să nu lase România în Schengen. 2% din migranți vin din România.

„De un an de zile, guvernele român și bulgar au impresia că Austria se joacă de-a „ținta mobilă” cu ei în ceea ce privește aderarea la Schengen.

Deși Bucureștiul și Sofia au îndeplinit totul, Viena schimbă condițiile. Ministrul de interne, Karner, cere acum ca solicitanții de azil din Austria, care au fost anterior într-una dintre cele două țări, să se întoarcă mai repede în ele. Doar atunci va fi relaxat veto-ul Schengen.

Desigur, această problemă nu are nimic de-a face cu condițiile de aderare la Schengen.

În timp ce Bulgaria și România sunt ținute afară din Schegen, guvernul antieuropean din Ungaria este în același timp cruțat.

Tocmai premierul ungar Viktor Orbán, care șantajează întreaga UE cu privire la un ajutor financiar mai mare pentru Ucraina, este cel care cauzează cele mai mari probleme Austriei.

Ungaria, pur și simplu, nu înregistrează migranții, astfel încât Austria nu poate trimite niciunul înapoi. Din cele aproximativ 110.000 de persoane reținute în 2022, peste 75% au fost înregistrate în Austria pentru prima dată. 90 la sută dintre ei au fost înregistrați la granița cu Ungaria. În schimb, mai puțin de două procente dintre migranți au venit prin România.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL