Austriecii vin cu marea surpriză în piața RCA din România, cu peste 7 milioane de șoferi asigurați

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Clsamentul vânzărilor de RCA s-a schimbat substanțial în ultimele aproximativ șase luni, de când a intrat în vigoare limitarea tarifelor la nivelul maxim înregistrat de fiecare societate de asigurări în parte, pe fiecare segment de clienți. Oarecum surprinzător, însă, schimbările masive nu s-au produs din perspectiva prețurilor de vânzări.

La aproape șase luni de la introducerea unui nivel maxim de preț pentru vânzarea RCA situația cotelor de piață, mai ales în ceea ce privește ponderea în total contracte, arată mult diferit față de începutul acestui an. Conform datelor de vânzări obținute de la Economica de la intermediari de top, ultima săptămână (26 septembrie – 2 octombrie) confirmă un trend început încă din luna august. Societățile controlate de grupul austriac Vienna Insurance Group apasă mai tare pedala RCA.

Concret, arată calculele noastre, dacă Omniasig a pornit în prima săptămână de după plafonare (11 – 18 aprilie) cu o cotă de vânzări de circa 2% în total contracte și a ajuns undeva sub 3%  în ultima săptămână din august, ultimele date arată că societatea nu doar că a părăsit ultimul loc în topul vânzărilor, dar și-a dublat cota în nici două luni, până la 6%. În același timp, Asirom VIG, care avusese oricum o poziție mai constructivă în piață, a ajuns până pe poziția a treia în clasamentul general, cu o cotă de 14%, față de doar 5,5% în aprilie și 7% în august. Dublări la ambele societăți, așadar. În aceste condiții, VIG adună circa 21% din piață revenind lângă celelalte mari grupuri prezente și în România, adică Allianz (20%) și Groupama (29%).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL