Autobuzul „patrioţilor” AUR, parcat pe interzis. Politiştii nu îi amendează ca să nu-şi ia înjurături

autocar aur
foto; botosaneanul.ro

Evenimentul prin care Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – Filiala Botoșani și-a lansat candidații pentru Parlamentul European a fost programat și anunțat pentru ziua de marți, 14 noiembrie 2023, de la ora 14:30.

Locul ales a fost stradă Cuza Vodă, în apropierea Palatului Administrativ, scrie cotidianul local Botosaneanul.

Niciunul dintre organizatori nu a părut preocupat de dimensiunea autocarului și locurile limitate de parcare. Autovehiculul a fost lăsat pe o porțiune de drum unde există indicator cu „Oprirea interzisă”, în fața accesului către Pietonalul Unirii. Deși existau și alte alternative, precum parcările din centrul orașului, evident cu plata locurilor ocupate.

Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor. Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.

Precedent cu plimbare pe mijlocul străzii

Mai ales că numărul simpatizanților care au ajuns la această lansare de candidați nu a fost numeros ca altădată, ci s-a limitat la doar maximum 30 de persoane.

De altfel și la o vizită din februarie 2022 la Botoșani a lui George Simion s-a observat aceeași sfidare la adresa regulilor din Codul Rutier, liderul AUR fiind observat circulând pe mijlocul străzii, printre mașini, fără ca vreun polițist să încerce să-i aplice o amendă:

Instituțiile de forță îngenuncheate de George Simion și ai lui: Turneul sfidător din Botoșani făcut cu încălcarea legii, tolerat rușinos de ”oamenii legii”.

Decât să își ia înjurături, mai bine nu îi amendează

Prezența autocarului AUR pe loc interzis în centrul municipiului Botoșani nu a fost observată, se pare, nici de echipajele Poliției Locale. Directorul acestei structuri aflată în subordinea Primăriei se afla în cursul după amiezii de marți la Iași. A arătat că în oraș era o singură echipă de patrulare care a fost angrenată în activități de asfaltare, având în vedere temperaturile exterioare care permit astfel de lucrări.

A mai explicat că, în trecut, cei de la AUR au atacat dur echipajele de polițiști locali care au constatat derapaje în rândul membrilor acestei formațiuni și care le-au reproșat că acționează politic, la comanda primarului.

De altfel, pentru eveniment nu a fost necesară vreo autorizare nefiind considerat adunare publică, reglementată de lege. Astfel că din zonă au lipsit și echipajele de jandarmi prezente la activități care implică formare de grupuri de persoane. Cei de la AUR ar fi transmis că evenimentul constă doar în împărțirea unor pliante și adresarea unor discursuri din partea candidaților, fără să fie perturbată liniștea publică.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: