Autoritatea elvețiană de supraveghere financiară vrea să examineze recuperarea bonusurilor bancherilor

Sursa foto: Credit Suisse

Autoritatea elvețiană de reglementare financiară dorește să discute posibilitatea de a recupera bonusurile bancherilor, ca parte a competențelor consolidate în urma căderii Credit Suisse și a vânzării către UBS, relatează Reuters.

“Întrebarea este pe masă și trebuie discutată acum”, a declarat președinta FINMA, Marlene Amstad, pentru ziarul Schweiz am Wochenende, când a fost întrebată despre dreptul de a cere rambursarea bonusurilor.

“Cazul Credit Suisse arată că, timp de decenii, banca a înregistrat pierderi și, în același timp, a plătit bonusuri mari”, a spus ea în interviul de sâmbătă.

“Prin urmare, avem nevoie de un temei juridic mai bun, astfel încât FINMA să poată interveni mai devreme și mai sistematic.”

FINMA a cerut deja puteri sporite pentru a supraveghea creditorii în viitor, după ce a fost criticată pentru răspunsul său timid la problemele tot mai mari de la Credit Suisse înainte de prăbușirea băncii în martie.

Autoritatea de reglementare a declarat anterior că dorește să aibă capacitatea de a emite amenzi, de a publica detalii despre procedurile de aplicare a legii și de a spori responsabilitatea prin stabilirea unui set de norme care să identifice responsabilitățile specifice ale cadrelor de conducere – reflectând un cadru adoptat în Marea Britanie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL