Autoritățile italiene au stabilit că ChatGPT încalcă GDPR. OpenAI trebuie să se apere în termen de 30 de zile

Chat GPT
Sursa foto: Facebook - Chat GPT

Autoritatea pentru protecția datelor din Italia a stabilit că ChatGPT, aplicația de inteligență artificială generativă a OpenAI, încalcă normele de protecție a datelor.

Organismul de supraveghere italian, cunoscut sub numele de Garante, este unul dintre cei mai proactivi din Uniunea Europeană în evaluarea conformității platformelor de inteligență artificială cu regimul de confidențialitate a datelor din blocul comunita Anul trecut, a interzis pentru scurt timp ChatGPT din cauza presupusei încălcări a normelor UE privind confidențialitatea.

La vremea respectivă, autoritatea de reglementare a lansat, de asemenea, o investigație, care a concluzionat acum că există elemente care indică una sau mai multe potențiale încălcări ale confidențialității datelor. Garante a precizat că OpenAI, susținută de Microsoft, are la dispoziție 30 de zile pentru a prezenta un punct de vedere și a adăugat că ancheta va ține cont și de activitatea desfășurată de un grup operativ european format din organisme naționale de supraveghere a confidențialității.   În conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al UE, introdus în 2018, orice companie care încalcă normele riscă amenzi de până la 4% din cifra de afaceri globală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: