Autostrada Timișoara – Moravița: Guvernul României a aprobat miercuri indicatorii drumului de mare viteză spre Serbia

sursa: x

Indicatorii tehnico – economici pentru”Autostrada Timișoara – Moravița” (72,93 kilometri) au fost aprobați miercuri în ședința de Guvern, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Valoarea totală a investiției este de 14,6 miliarde de lei, inclusiv TVA, iar durata lucrărilor este estimată la patru ani.

„Banatul va avea o nouă autostradă! Încă o etapă importantă pentru construcția autostrăzii Timișoara – Moravița a fost parcursă, după ce Guvernul a aprobat, astăzi, indicatorii tehnico- economici”, transmite pe Facebook șeful Transporturilor.

Potrivit lui, cei 72,93 km ai acestei autostrăzi, care va asigura legătura dintre Timișoara și Moravița (frontiera româno-sârbă), vor avea un important impact în consolidarea economiei din zona de vest a României.

Cu o valoare de 14,59 miliarde de lei (cu TVA), asigurați prin Programul Transport, noua autostradă (parte a rețelei TEN-T) va fi construită în totalitate pe raza județului Timiș, într-o perioadă de maximum 48 de luni (după semnarea contractului), mai spune Grindeanu.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: