Averea impresionantă lui Radu Judele, expertul evaluator din dosarul lui Dumitru Buzatu

Sursa foto: colaj Fanatik

Radu Judele a fost denunțat de afaceristul Emil Savin pentru că ar fi cerut mită pentru un raport de expertiză în baza căruia CJ Vaslui să efectueze plăți restante.

Expertul evaluator Radu Judele a fost arestat preventiv pe 29 septembrie, fiind acuzat de trafic de influență în dosarul lui Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, prins de procurorii DNA cu o mită de 1,25 milioane lei. De altfel, afaceristul Emil Savin a declarat că nu pe Buzatu l-a denunțat, ci pe Judele, care ar fi pretins 714.000 lei pentru un raport de expertiză în baza căruia să se efectueze plăți restante către firma lui Savin.

Radu Judele a fost consilier județean la Botoșani

Radu Judele a fost implicat în politică, fiind consilier județean în Botoșani, din partea PNL, în perioada 2016-2018. Înainte, Radu Judele a fost administrator public al județului Botoșani, fiind numit în funcție, în 2012, de PNL-istul Florin Țurcanu. În 2018, după ce și-a încheiat mandatul de consilier județean, Radu Judele a demisionat din PNL și a devenit președinte al PMP Botoșani.

În 2020, Radu Judele a candidat din nou pentru funcția de consilier județean, astfel că, pe 11 august, și-a completat declarația de avere. Din documentul consultat de Fanatik reiese că evaluatorul deține un portofoliu imobiliar impresionat. Astfel, Judele are trei terenuri intravilane (de 20.000 metri pătrați, 10.000 metri pătrați și 47.100 metri pătrați) în comuna Cristești din județul Botoșani.

Acestea au intrat în posesia lui Judele în 2007 și 2011. De asemenea, expertul evaluator mai are un teren agricol de 7.883 metri pătrați, în comuna Hangu, din județul Neamț, în posesia căruia a intrat în anul 2005. În orașul Botoșani, Radu Judele are un apartament cu o suprafață de 50,6 metri pătrați, cumpărat în 1990.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: