Avertizare de la Hidroelectrica: Tentative de fraudare a investitorilor prin mesaje false

hidroelectrica
Sursă foto: Facebook / Hidroelectrica

Hidroelectrica avertizează asupra apariţiei, în mediul online, a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori, bazate pe mesaje ce promit oportunităţi exagerate de câştig din tranzacţionarea acţiunilor societăţii pe diverse platforme.

„Aceste site-uri utilizează în mod neautorizat imaginea companiei, a reprezentanţilor acesteia, simulează pagina de internet a societăţii şi conţin declaraţii false de susţinere şi certificare, atribuite în mod fals Hidroelectrica”, se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii Hidroelectrica prezintă şi câteva sfaturi pentru a evita asemenea tentative de fraudă. Astfel, trebuie verificat numai site-ul oficial al companiei, www.hidroelectrica.ro, unde pot fi găsite toate informaţiile oficiale, comunicatele de presă şi actualizările privind acţiunile societăţii. Nu trebuie luate în considerare surse neoficiale.

Totodată, Hidroelectrica subliniază faptul că reprezentanţii societăţii nu au încurajat şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare.

„Verificaţi Sursele Oficiale: înainte de a lua o decizie cu privire la investiţiile în acţiuni Hidroelectrica, consultaţi surse oficiale de informare. De exemplu, Ghidul de a deveni investitor la Bursa de Valori Bucureşti este disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti, la adresa: Ghidul Investitorului la BVB. Prudenţă în Decizii: dacă posibilele câştiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să aveţi de-a face cu o tentativă de fraudă. Vă recomandăm să manifestaţi prudenţă şi să evitaţi interacţiunea cu astfel de site-uri. Atenţie la Apeluri şi E-mailuri Suspecte: dacă primiţi apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le consideraţi suspecte, nu răspundeţi solicitărilor de a investi şi evitaţi să faceţi clic pe link-uri sau să deschideţi fişiere ataşate. Protejaţi Informaţiile Personale: nu transferaţi niciodată bani fără a şti cine îi va primi, şi nu dezvăluiţi informaţii precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute”, se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, tentativele de fraudă trebuie raportate autorităţilor competente şi poliţiei.

„Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea companiei. Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt prioritare pentru noi”, subliniază documentul companiei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: