UPDATE DNA: Percheziţii la AJPIS Ilfov; sunt vizate controalele unor funcţionari la centre

FACEBOOK/DNA
Sursa foto: FACEBOOK / DNA

UPDATE 16:12

Percheziţii DNA au avut loc joi la sediul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ilfov şi la domiciliile unor persoane fizice, fiind vizate infracîiuni de corupţie comise de mai mulţi funcţionari publici, în cursul anului 2023, în legătură cu controlul modului de funcţionare a unor centre de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi, potrivit news.ro.

”Biroul de Informare şi Relaţii Publice confirmă că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează infracţiuni asimilate celor de corupţie şi de fals, presupus a fi comise de mai mulţi funcţionari publici, în cursul anului 2023, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu vizând controlul modului de funcţionare a unor centre de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi. În cursul zilei de 13 iulie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat percheziţii domiciliare în trei locaţii (sediul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ilfov şi domiciliile unor persoane fizice) situate în municipiul Bucureşti”, precizează DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Cercetările continuă în cauză, precizează DNA.

Știre inițială

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, joi, percheziţii la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Ilfov şi la Centrul de bătrâni Armonia de lângă Capitală, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în dosar ar fi vizaţi funcţionari din cadrul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Ilfov, care ar fi reavizat autorizaţia de funcţionare a azilului.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: