Azilele Morții, faza Ipocriziei

Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS
Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS

E cumva logic să auzi toate părerile posibile pe subiectul ăsta: face audiență și crează emoție, adică are două din cele trei ingrediente necesare unei creșteri de audiență sau de notorietate. A treia se referă la sursă: cine e, cum i se potrivește, cum poate profita. Dintre toate sursele care emit păreri pe tema azilelor Morții, cele mai detestabile sunt cele care au interese politice.

Am râs ca la o comedie absurdă când am citit, duminică, ce scria un rezist: că Ciolacu a dispus controale la azilele din toată țara ca să găsească altul nasol și să mute atenția pe el, de pe cele asociate Gabrielei Firea. Numai un rezist putea țese o asemenea conspirație, în care o acțiune de pe urma căreia ar putea beneficia alți bătrâni este condamnabilă.

Al doilea mesaj care mi s-a părut greșit a fost cel al președintelui Klaus Iohannis. L-ai văzut, nu? Ai văzut ce greșit tace președintele? A avut la dispoziție cel mai puternic moment mediatic de la #colectiv încoace și, cinci zile mai târziu, încă n-a găsit două minute să spună ceva.

Al treilea mesaj, de departe cel mai inoportun, a venit de la fostul lider PLUS și fost ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Când ai fost ministru cât trăiește un șoarece de câmp și în acest interval minimal ai reușit să gestionezi prost două incendii în spitale, dintre care unul major, nu-mi dau seama cum mai găsești resurse de tupeu să arăți cu degetul spre alții.

Noroc că se termină și faza Ipocriziei în două-trei zile. Urmează faza Business. Se vor face foarte mulți bani din scandalul ăsta. Îți explic mâine cum.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL