Bani europeni pentru Canalul de irigaţii Siret-Bărăgan. Lucrările vor începe curând

seceta
Sursa foto: Pixabay

Lucrările la Canalul de irigaţii Siret-Bărăgan vor începe în curând, iar banii vin din fonduri europene, a anunţat secretarul de stat la Ministerul Agriculturii, Sorin Moise.

 

„Exact cum a spus domnul ministru (al Agriculturii, Florin Barbu – n.r.), la începutul anului viitor vor începe lucrările pe Canalul Siret-Bărăgan. Banii vin din Programul național de irigații.

Este un program finanțat din bugetul național și care cuprinde ca lucrare principală reabilitarea Canalului Siret-Bărăgan, dar sunt și alte lucrări de investiții în zona infrastructurii principale de irigații”, a spus Sorin Moise.

 

Ministrul Florin Barbu spunea zilele trecute, la Buzău, că pe 31 martie vor începe lucrările pentru acest canal. Secretarul de stat Sorin Moise a mai adăugat că există şi alte lucrări de investiţii, 100 de milioane de euro fiind alocaţi pentru astfel de sisteme în zonele în care nu există infrastructuri de irigaţii. Agricultorii spun că seceta din acest an le-a afectat culturile şi există riscul ca multe din suprafeţele agricole să rămână nelucrate, pentru că pământul este uscat.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: