Un mall din Bucureşti, cumpărat în totalitate de un retailer de jucării

mall liberty center
foto: mall liberty center

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo a cumpărat mall-ul Liberty Center, din cartierul bucureștean Rahova, de la băncile grecești care îl dețineau, și pregătește amenajarea primului său magazin în cadrul unui mall din România, potrivit surselor Profit.ro.

Mall-ul, inaugurat în 2008 în urma unei investiții de circa 70 de milioane de euro, a fost executat silit în 2012 de cele trei bănci care au finanțat construcția – Eurobank EFG Luxembourg, Alpha Bank și Bank of Cyprus – în baza unei datorii de 61 de milioane de euro.

Acum, retailerul grec Jumbo a cumpărat centrul comercial din cartierul Rahova într-o tranzacție de până la 20 de milioane de euro, spun sursele Profit.ro din piața imobiliară.

Compania a și început deja demersurile pentru amenajarea unui magazin Jumbo pe o parte din suprafața de 25.700 de metri pătrați a mall-ului. De altfel, întregul centru comercial trece printr-un proces de remodelare. Recent, cinematograful din mall, operat de Happy Cinema, a fost închis.

Jumbo deține în România 16 hipermarketuri, însă acesta va fi primul amenajat într-un mall și într-o zonă mai centrală a orașului. Suprafața medie a magazinelor Jumbo este cuprinsă între 7.000 și 10.000 de metri pătrați.

„Confirmăm că Jumbo se extinde activ în România, așa cum a fost deja comunicat comunității de investitori. Jumbo se asigură că orice informație corporativă, potențial sensibilă cu privire la preț, este dezvăluită în timp util și prudent de către compania însăși“, au răspuns reprezentanții Jumbo, la solicitarea Profit.ro.

Liberty Center s-a poziționat pe locul 72 din 78 într-un top al mall-urilor cu cele mai mari afaceri din România, realizat de Profit.ro, cu afaceri de 1,5 milioane euro și profit de 3,33 milioane euro în 2022.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: