Banii pe care îi vor câștiga angajații din birourile electorale la alegerile din 2024. Suma nu este deloc una mică

Sursa foto: Inquam Photos / Adrian Pîclişan

Sumele de bani pe care le vor primi angajații din birourile electorale pentru alegerile comasate din 2024.

Ministerul Administrației și Internelor a lansat Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor comasate din 9 iunie 2024. Este vorba despre alegerile pentru desemnarea europarlamentarilor, dar și alegerilor locale. Actul normativ prevede inclusiv sumele care vor fi alocate membrilor din Birourile electorale. Conform Ordonanței de Urgență emise de Ministerul Administrației și Internelor, membrii birourilor electorale din România pot câștiga între 162 și 396 de lei pe zi, în timp ce cei din secțiile de votare din străinătate ar putea câștiga 660 de lei pe zi.

De asemenea, personalul Ministerului Afacerilor Interne implicat în pregătirea și desfășurarea alegerilor va beneficia de o indemnizație zilnică de 396 de lei, conform proiectului Ordonanței de Urgență.

Lista de câștiguri pentru angajații birourilor electorale

Membrii birourilor electorale, operatorii de calculator, personalul tehnic auxiliar, statisticienii, informaticienii, precum și personalul Ministerului Afacerilor Interne vor primi o indemnizație de protocol de 35 de lei de persoană pentru fiecare zi de activitate.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL