Bărbat de 60 de ani arestat pentru tăierea arțarului de 200 de ani de lângă Zidul lui Hadrian

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Băiatul de 16 ani reținut pentru doborârea unuia dintre cei mai celebri copaci din Regatul Unit a fost eliberat. În locul lui, anchetatorii au arestat un bărbat de peste 60 de ani, a anunțat poliția locală. Doborârea arborelui Sycamore Gap, izolat între două dealuri într-un peisaj spectaculos din nordul Angliei, a creat un val de consternare şi indignare în Regatul Unit.

Acest arţar cu o vechime de cel puţin două secole a crescut într-un peisaj spectaculos lângă Zidul lui Hadrian, ridicat în vremea romanilor pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare, sit inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. În 2016, a fost desemnat „copacul anului” din Anglia şi a apărut în cinematografie în „Robin Hood: Prince of Thieves'”, un film cu Kevin Costner din anul 1991.

Poliţia din Northumbria, care anchetează acest „act de vandalism intenţionat”, a anunţat vineri seară că a arestat un „sexagenar în legătură cu incidentul”.

Un băiat de 16 ani, arestat joi şi suspectat de „degradare”, a fost eliberat vineri dimineaţă „în aşteptarea unor continuării investigaţiilor”. „Sper că această a doua arestare demonstrează că luăm situaţia în serios, precum şi angajamentul nostru de a-i găsi pe cei responsabili şi de a-i aduce în faţa justiţiei”, a reacţionat Rebecca Fenney-Menzies, o responsabilă a poliţiei din Northumbria, citată într-un comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: