Motivul pentru care Băsescu a amânat ceremonia lui Vâlcov. Probleme cu justiția?

Traian Băsescu a vorbit astăzi de la Palatul Cotroceni despre amânarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget.

„E prima oară când o învestire convenită cu premierul nu se mai întâmplă. Pe data de 19.08 am primit de la premier propunerea scrisă de nominalizare a lui Vâlcov în funcția de ministru al Bugetului. Așa cum o fac de obicei, dar mai ales când sunt persoane controversate, solicit instituțiilor statului informații dacă sunt probleme cu respectivul propus.

Pe data de 20 seara a venit la Cabinet, pe 21 am avut toate informările drept pentru care pe data de 25.08, plecând de la premisa reală că toate informările pe care le-am primit cu privire la Darius Vâlcov le-a primit și primul ministru, i-am transmis o scrisoare în care făceam referire la aceste informații și îl rugam să comunice dacă își menține propunerea.

Dânsul mi-a răspuns în aceeași zi, deci tot pe 25 . A fost un răspuns evaziv, în care nu și-a asumat în mod direct menținerea propunerii.

Nu-mi dă un răspuns clar că da îmi mențin propunerea în urma informațiilor pe care le-am primit, ci face o adresă de înaintare în care-mi retrimite propunerea inițială. Am interpretat ca fiind o eschivă de a menține clar propunerea pe care a făcut-o în faza inițială”, a spus Băsescu.

 

Președintele Băsescu a spus că este vorba despre o serie de fapte pe care Vâlcov le-a făcut în perioada în care a fost primar, și încă nu se știe când și  dacă se va începe, dacă va fi sau nu cazul, unei cercetări penale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL