Băsescu: „Decât să pompăm bani la primari, mai bine îi băgăm în armată”

Preşedintele Traian Băsescu a declara vineri, 29 august, prezent la întâlnirea cu ambasadorii români,  că România trebuie să-şi revizuiască politica de finanţare a armatei, susținând că ar fi mai bine dacă „în locsă pompăm bani pentru primari, ar fi puse la dispoziția armatei resursele financiare necesare”.

„Nu avem un pericol pentru Romania în mod rațional. Dar trebuie să ne pregătim și pentru irațional. Dacă privim în jurul Mării Negre constatăm o salba de conglicte inghetate, Ucraina e si ea. E inca un conflict extrem de fierbinte.
Personal, cred ca obiectivul Rusiei e sa transforme acest conflict intr-un conflict inghetat, ca sa poata controla evolutia viitoare a Ucrainei – accesul in NATO sau UE al Ucrainei”

„Este adevărat, a fost o perioadă de criză economică la nivelul UE, care a afectat şi România puternic în perioada 2009-2010. Nu mai suntem în situaţia de criză din 2009-2010 şi poate că, decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campanie electorală, mai bine punem la dispoziţia armatei resursele necesare, ca armata română să fie un partener viabil al statelor din NATO. Nu putem spune: ‘Suntem în NATO, să vină americanii să ne apere, că noi n-avem buget”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL